RO / EN
Case noi: Sanse noi
prin meserii vechi în Delta Dunării
Training
Construcție
Evenimente
Galerie
 

Obiective

Obiectivul  general al proiectului este consolidarea capacității sistemului penitenciar prin facilitarea procesului de reintegrare a foÈ™tilor deÈ›inuÈ›i prin îmbunătățirea competenÈ›elor acestora. În acest sens, deÈ›inuÈ›ii sunt instruiÈ›i în construcÈ›ii ecologice È™i meÈ™teÈ™uguri tradiÈ›ionale. Proiectul urmăreÈ™te sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea de implicare a societății într-o mai mare măsură pentru a asigura reintegrarea foÈ™tilor deÈ›inuÈ›i.

Obiective specifice:
1.    selecÈ›ia deÈ›inuÈ›ilor È™i training pentru deÈ›inuÈ›i în meseria de constructor de case eco

2.    construirea caselor, utilizând materiale È™i tehnici locale

3.    după finalizarea caselor se vor organiza cursuri pentru deÈ›inuÈ›i în alte meserii eco (pentru care nu este nevoie de certificate de absolvire a unor È™coli, aÈ™a cum este cazul pentru programele clasice de reabilitare din penitenciare): olărit, dulgher / constructor de bărci, împletitor de răchită, agricultură

4.    instruirea personalului de penitenciar cu privire la principiile de ecologie umană care stau la baza conceptului de sistem de detenÈ›ie ecologic

5.    organizarea de evenimente de conÈ™tientizare, organizate în casele construite. Rolul lor este de a atrage atenÈ›ia asupra populaÈ›iei defavorizate din penitenciare, în pregătirea lor pentru reluarea locului în societate (cei fără studii sau cu o situaÈ›ie familială care nu permite reintegrarea după executarea pedepsei).


Grupul È›intă este reprezentat de persoane private de libertate (deÈ›inuÈ›ii de etnie romă vor avea prioritate în procesul de selecÈ›ie È™i se preconizează că acestea vor constitui mai mult de 50% din grupul È›intă vulnerabil), personalul de penitenciar, autorități publice, societatea civilă, instituÈ›ii culturale.
  Link-uri  
raportează iregularități